> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Zin en onzin over 100% natuurlijke huidverzorging

Dat natuurlijke gedoe voor je huid... dat kan toch nooit zo goed werken als iets wat echt uit een chemisch lab komt..?

Euh.. best raar eigenlijk als je bedenkt dat de belangrijkste reden voor het gebruik van synthetische geuren, parabenen, minerale oliën en 'plant-identieke ingrediënten' niet de fantastische werking is, maar puur winst. Dit is namelijk veel goedkoper en zorgt er o.a. voor dat de producten mooi wit zijn (bleekmiddel) en eeuwig houdbaar blijven. Prima redenen voor een producent, maar voor jou..?

Vergelijk het met kiezen tussen junkfood of een bord vol verse groenten. Je gaat echt niet dood van een guilty pleasure Big Mac, maar elke dag..? Kijk anders de docu 'Supersize me' nog eens terug...

Planten zijn superintelligent - ze hebben alles in zich wat in een lab wordt nagebootst. Dus waarom zou je kiezen voor het slecht gekopieerde aftreksel als 'the real stuff' gewoon verkrijgbaar is?

Hieronder een feit en een paar hardnekkige fabels:

"Allemaal leuk en schattig die natuurlijke huidverzorging, maar dat levert toch geen resultaat op."

FABEL! Laten we deze onzin nu voor eens en voor altijd uit de wereld helpen. De meeste ingrediënten die je in gewone producten vindt, zitten ook in natural skincare, maar dan beter! Planten bevatten effectieve actieve ingrediënten waar je huid van profiteert. Fruitzuren, Enzymen, vitamine A, C en E, Polyphenol, Flavonoīden, Ferulic, Caroteen... Het zit er allemaal in, en in hoge concentraties.
 

Je huid kan gevoelig reageren op een natuurlijk product.

FEIT. Je huid kan ook gevoelig zijn voor een natuurlijk ingrediënt. De kans is aanzienlijk kleiner omdat ons lichaam nu eenmaal beter is afgestemd op de natuur dan op synthetische bestanddelen, maar uitgesloten is het niet. Lavendel, Rozemarijn en Cypress zijn bijvoorbeeld super effectieve ingrediënten waar we graag mee werken, maar deze kunnen in uitzonderlijke gevallen te heftig zijn, waardoor de huid kan reageren met roodheid of jeuk.

"Natural skincare is te duur voor mij."

FABEL. Natuurlijk kunnen wij niet in jouw portemonnee kijken, maar dat natuurlijke huidverzorging sowieso duurder is dan synthetische producten is ONZIN. Het proces van oogsten, drogen, macereren, persen en distilleren is duurder. De grondstoffen zijn ook duurder. Maar de prijs van een gemiddeld 'normaal' verzorgingsproduct bestaat maar voor 15% uit inhoud (!), de rest gaat voornamelijk naar marketing, verpakking en merknaam.