> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Less is more: Skinimalism

We krijgen wel eens de vraag waarom onze producten uit relatief weinig ingrediënten bestaan. Of het niet beter is om er meer verschillende werkzame stoffen in te doen. Marketingtechnisch is dat zeker zo. Hoe meer ingrediënten hoe meer resultaat, toch?!

Nope, niet waar. Een hoge concentratie van een kwalitatief goed ingrediënt is vele malen effectiever dan een heleboel miniscule beetjes van vanalles. Simpele producten die zich concentreren op een specifieke werking zullen ook meer resultaat boeken op dat specifieke gebied dan complexe producten met een heleboel werkzame stoffen in een lage dosering.

Dr Justine Hextall (UK Dermatoloog): “Een veelvoorkomend probleem dat ik terug zie in onze kliniek is een geïrriteerde en uitgedroogde huid door een overgecompliceerd skincare regime. Dit over-exfoliëren en verzorgen met over-actieve ingrediënten ontdoet jouw huid van haar natuurlijke huidvetten die vocht binnenhouden en verontreiniging buiten. Kiezen voor 'simpele' producten herstelt deze natuurlijke kracht van de huid en maakt het ook gemakkelijker om te ontdekken waar je overgevoelig/allergisch voor bent bij uitslag/roodheid/jeuk."

En dan hebben we het nog niet over de 'vulling' waaruit de meerderheid van veel verzorgingsproducten bestaat. Butylene Terephthalate, Phenoxyethanol, 1,4 Dioxaan, Butylparabens, gewoon een paar voorbeelden van microbeads (plastic) schuimmiddel en oplosmiddel die je liever niet op de lijst ziet staan. Sowieso een goed uitgangspunt om te volgen: Is de ingrediëntenlijst langer dan jouw to-do lijst? Lekker in het schap laten staan!

Wij houden het graag simpel. Het beste resultaat zonder poeha. Dat betekent ook dat we kiezen voor simpele producten, met een paar 'hero-ingrediënts' die gemakkelijk door jouw huid worden herkend en opgenomen. Wel van de beste kwaliteit natuurlijk en bereid met liefde en een heleboel tijd; het blijft monnikenwerk om echt mooie producten te maken...