Over AbbeyLAB
 

Het verhaal

Veilig verstopt tussen de eeuwenoude muren van de abdij van Postel ligt de kruidentuin en het kruidenlab van broeder Guy. Sinds 1974 is broeder Guy norbertijn van de abdij van Postel en legt zich, als gediplomeerd herborist en kruidenverwerker, intensief toe op het telen van kruiden en het verwerken hiervan tot natuurlijke verzorgingsproducten. Met zijn team wordt in het kruidenlab iedere dag gewerkt aan het ontwikkelen en verbeteren van deze natuurlijke, super effectieve producten. Synthetische toevoegingen komen niet voorbij de abdijpoorten. Dit is soms even wennen; de producten zijn beperkt houdbaar, bevatten geen parfum en ook voor de verpakking geldt, functie boven poeha.

 

 

Handgemaakt, in de kruidentuin van de abdij.

Nooit had ik last van huidproblemen, tot ik (Edith) plotseling eczeem-achtige klachten kreeg in mijn gezicht en hals. Het leek iets hormonaals, want het vlamde maandelijks op, maar niets hielp om het te verminderen. Alle merken (van goedkoop tot belachelijk duur) zijn mijn badkamerkastje gepasseerd en in die van zussen beland;-) Tot ik overstapte op een huidverzorging met natuurlijke oliën, verder niets. Wat een ontdekking! Mijn huid werd rustig en begon weer te stralen. 


 

 

Een paar maanden later kwam ik per toeval (maar dat bestaat niet hè..) terecht in de kruidentuin van broeder Guy en zag de prachtige producten die hij maakte. Geneeskundige zalven en lotions, tincturen en kruidenmengelingen. Zoveel kennis en pure ambacht! Daar wilde ik voor mezelf, maar ook voor anderen mee aan de slag. Na flink wat stalking van mijn kant zagen Guy en Wencke (herborist en alwetend manager van het lab) het zitten en zijn we de eerste producten gaan ontwikkelen. Na de Essential Care Set zijn er prachtige producten bijgekomen, allemaal super effectief, puur, eerlijk, en ambachtelijk geproduceerd. Dat laatste lijkt misschien onbelangrijk of zelfs een beetje gekkig voor huidverzorgingsproducten. Maar wat echt gek is, is dat we meer vertrouwen hebben in een potje waarvan de prijs voor 80% bestaat uit minerale- of goedkope palmolie, verpakking, vervoer, marketing en winstlagen, dan in de ‘power of the plants!’
Enfin, als je kunt kiezen tussen knapperig verse boontjes uit de tuin van de buurman of een blik boontjes, ingeblikt en gezouten in verweggiestan.. dan is de keuze ook zo gemaakt toch? Enneuh.. in die kastjes van mijn zussen komt inmiddels ook niets anders dan AbbeyLAB!In ons kruidenlab verwerken we zelf de kruiden, bloemen, essentiële oliën en planten die de basis vormen van onze producten.

Onze producten worden met liefde en op ambachtelijke wijze in ons kruidenlab gemaakt. Handmade in the abbey garden.

Onze producten zijn geschikt voor elk huidtype. De 3 Essential Care producten zijn de basis die je naar behoefte kunt aanvullen.

#mooizonderpoeha Even wennen misschien; voor al onze producten gaat functie boven poeha. Geen parfum, geen fillers. Puur natuur.