> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Hoe het begon

Het verhaal

Veilig verstopt tussen de eeuwenoude muren van de abdij van Postel ligt de kruidentuin en het kruidenlab van broeder Guy. Sinds 1974 is broeder Guy norbertijn van de abdij van Postel en legt zich, als gediplomeerd herborist en kruidenverwerker, intensief toe op het telen van kruiden en het verwerken hiervan tot natuurlijke verzorgingsproducten. Met zijn team wordt in het kruidenlab iedere dag gewerkt aan het ontwikkelen en verbeteren van deze natuurlijke, super effectieve producten. Synthetische toevoegingen komen niet voorbij de abdijpoorten. Dit is soms even wennen; de producten zijn beperkt houdbaar, bevatten geen parfum en ook voor de verpakking geldt, functie boven poeha.

 

Handgemaakt, in de kruidentuin van de abdij.

Nooit had ik last van huidproblemen, tot ik (Edith) plotseling eczeem-achtige klachten kreeg in mijn gezicht en hals. Het leek iets hormonaals, want het vlamde maandelijks op, maar niets hielp om het te verminderen. Alle merken (van goedkoop tot belachelijk duur) zijn mijn badkamerkastje gepasseerd en in die van zussen beland;-) Tot ik overstapte op een huidverzorging met natuurlijke oliën, verder niets. Wat een ontdekking! Mijn huid werd rustig en begon weer te stralen. 

Een paar maanden later kwam ik per toeval (maar dat bestaat niet hè..) terecht in de kruidentuin van broeder Guy en zag de prachtige producten die hij maakte. Geneeskundige zalven en lotions, tincturen en kruidenmengelingen. Zoveel kennis en pure ambacht! Daar wilde ik voor mezelf, maar ook voor anderen mee aan de slag. Na flink wat stalking van mijn kant zagen Guy en Wencke (herborist en alwetend manager van het lab) het zitten en zijn we de eerste producten gaan ontwikkelen.

Na de Essential Care Set zijn er prachtige producten bijgekomen, allemaal supereffectief, eerlijk en ambachtelijk geproduceerd. Dat laatste lijkt misschien onbelangrijk of zelfs een beetje gekkig voor huidverzorgingsproducten. Maar wat echt gek is, is dat we vaak meer vertrouwen hebben in een potje waarvan de inhoud en prijs voor 80% bestaan uit goedkope minerale- of palmolie, verpakking en marketing, dan in een goed, puur product. Als je kunt kiezen tussen knapperig verse boontjes uit de tuin van de buurman of een blik boontjes, ingeblikt en gezouten in verweggiestan.. dan is de keuze ook zo gemaakt toch? 

We selecteren de bloemen, kruiden en planten zorgvuldig op kwaliteit en op hun helende en verzorgende werking. Deze verwerken we in ons Lab tot basisproducten: Kruidenoliën, hydrolaten en infusen, die we vervolgens verwerken tot de uiteindelijke producten. Vrij eenvoudige producten eigenlijk, die doen wat ze beloven. Om resultaat te boeken heb je namelijk meer aan een hoge concentratie van de juiste ingrediënten dan aan een heleboel van vanalles in (te) lage concentraties. Da's mooi. Zonder poeha.