FAQ

Hieronder beantwoorden we vragen die we van jullie kregen.

Heb je een vraag die hieronder nog niet beantwoord wordt, aarzel niet en mail  jouw vraag naar: labo@abbeylab.nl

We werken zo transparant en eerlijk mogelijk. Dat betekent dat we ook eerlijk zijn over zaken die we nog niet 100% zo hebben zoals we ze graag zouden willen hebben, maar we werken elke dag keihard aan om dit wel zo te krijgen!

 

Waarom gebruiken jullie nog plastic verpakkingen?

Vanaf dag 1 zijn we op zoek naar een andere (betere) oplossing voor onze plastic verpakkingen en daar gaan we ook onvermoeibaar mee door. Maar op het moment is dit de beste oplossing voor ons omdat:

- we niet meedoen aan de 'green marketing' die veel merken wel bedrijven. In dit stuk van Plastic Soup Foundation lees je over de schijnoplossingen die veel bedrijven bieden en waar ze voornamelijk zelf beter van worden.

- onze plastic flacons bij PMD mogen en er goed uit gefilterd kunnen worden zie de afvalscheidingswijzer hier.

- we wel recycled verpakkingen vanuit China kunnen laten invliegen, maar a. dat levert een onevenredige belasting voor het milieu op vanwege het vervoer en b. vinden wij het niet transparant genoeg om er zeker van te zijn dat dit écht is. Daarbij komt dat China een stop heeft afgeroepen op het importeren van plastic uit andere landen omdat zij hun eigen plastic al niet verwerkt krijgen.

- we 'singlematerial' flacons gebruiken, zonder smeltfolie eromheen, wat bijna elke andere plastic verpakking wel heeft en wat zich moeilijk laat recyclen.

Zijn alle producten vegan?

Alle producten zijn vegan, behalve de BALM. want daar zit bijenwas in. Deze biologische bijenwas komt uit Frankrijk.

Zijn alle producten 100% dierproefvrij?

Wij ontwikkelen en produceren onze producten 100% dierproefvrij. Ook streven we ernaar om enkel ingrediënten te betrekken van bedrijven die dierproefvrij werken. Dit weten we ook van 99% van deze leveranciers. Daarnaast kopen geen bewerkte producten, enkel pure ingrediënten, waarbij geen tests nodig zijn. Wél testen we alles uitvoerig op onszelf en ons testpanel!

Ik weet niet zo goed waarvoor en hoe ik de Hydrating Spray kan gebruiken?

De Hydrating Spray is een lotion / toner die je voor verschillende dingen kunt gebruiken:

1. Om je eigen custom moisturizer te maken in combinatie met de Moisture Miracle Oil. Spray hiervoor een paar pompjes in je handpalm en meng dit met 1 à 2 pompjes Moisture Miracle Oil. Even wrijven en over het hele gezicht en hals in masseren.

2. Om te gebruiken als skin toner vóór je je moisturizer aanbrengt (Skin Recue 40+, Skin Drink of Moisture Miracle Oil). Spray een paar pompjes op de schone huid over gezicht en hals. Dit versterkt, hydrateert en verfijnt de poriën. 

3. Om te gebruiken als deep-cleanse. Spray een paar pompjes op een watje en maak hiermee de huid (vooral de T-zone) goed schoon.