FAQ

Hieronder beantwoorden we vragen die we van jullie kregen.

Heb je een vraag die hieronder nog niet beantwoord wordt, aarzel niet en mail  jouw vraag naar: labo@abbeylab.nl

We werken zo transparant en eerlijk mogelijk. Dat betekent dat we ook eerlijk zijn over zaken die we nog niet 100% zo hebben zoals we ze graag zouden willen hebben, maar we werken elke dag keihard aan om dit wel zo te krijgen!


Veelgestelde vragen

Verzenden jullie gratis? 

We verzenden jouw bestelling gratis bij een bestelbedrag vanaf 35 euro. Daaronder vragen we een bijdrage van 4,95 voor verzending binnen Nederland. Voor België (en de rest van de EU) geldt gratis verzending vanaf 50 euro, daaronder vragen we ook alleen een bijdrage van 4,95.

Waarom gebruiken jullie nog plastic verpakkingen?

Vanaf dag 1 zijn we op zoek naar een andere (betere) oplossing voor onze plastic verpakkingen en daar gaan we ook onvermoeibaar mee door. Maar op het moment is dit de beste oplossing voor ons omdat:
- we niet meedoen aan de 'green marketing' die veel merken wel bedrijven. In dit stuk van Plastic Soup Foundation lees je over de schijnoplossingen die veel bedrijven bieden en waar ze voornamelijk zelf beter van worden.
- onze plastic flacons bij PMD mogen en er goed uit gefilterd kunnen worden zie de afvalscheidingswijzer hier.
- we wel recycled verpakkingen vanuit China kunnen laten invliegen, maar a. dat levert een onevenredige belasting voor het milieu op vanwege het vervoer en b. vinden wij het niet transparant genoeg om er zeker van te zijn dat dit écht is. Daarbij komt dat China een stop heeft afgeroepen op het importeren van plastic uit andere landen omdat zij hun eigen plastic al niet verwerkt krijgen.
- we 'singlematerial' flacons gebruiken, zonder smeltfolie eromheen, wat bijna elke andere plastic verpakking wel heeft en wat zich moeilijk laat recyclen.

Zijn alle producten vegan?

Alle producten zijn vegan, behalve de BALM. want daar zit bijenwas in. Deze biologische bijenwas komt uit Frankrijk.

Zijn alle producten 100% dierproefvrij?

Wij ontwikkelen en produceren onze producten 100% dierproefvrij. Ook streven we ernaar om enkel ingrediënten te betrekken van bedrijven die dierproefvrij werken. Dit weten we ook van 99% van deze leveranciers. Daarnaast kopen we geen bewerkte producten, enkel pure ingrediënten, waarbij geen tests nodig zijn. Wél testen we alles uitvoerig op onszelf en ons testpanel!

Wat zijn de voordelen van natuurlijke producten?

Natuurlijke producten hebben vaak een krachtig effect met minimale bijwerkingen. Verder is een groot voordeel van natuurlijke producten dat je weet wat je gebruikt op je huid (het grootste orgaan van het menselijk lichaam!). Natuurlijke producten zijn afkomstig van herkenbare planten en bomen. Het aantal hulpstoffen van onze natuurlijke producten is minimaal, goed leesbaar en te begrijpen.

Een voorbeeld van zo’n eenvoudige, begrijpelijke hulpstof is natuurlijke vitamine E of C. Dit voegen we soms in zeer lage concentratie toe aan onze natuurlijke producten. Natuurlijke, onbewerkte producten kunnen soms gevoeliger zijn voor gisten, schimmels en oxidatie, reactie door contact met zuurstof, dan chemisch bewerkte producten. Een lage concentratie vitamine E of C kan de groei van gisten en schimmels verminderen, verder remmen deze vitamines de reactie met zuurstof. Chemische bewerkte, geraffineerde of warm geperste producten zijn veel minder gevoelig voor gisten en schimmels en bij die producten wordt het dan ook vaak de, kostbare, vitamine E achterwege gelaten.

Een ander voordeel is dat je natuurlijke producten meestal eenvoudig met elkaar kunt mengen. Zo customize je jouw eigen natuurlijke verzorgingsproduct, helemaal afgestemd op jouw huid. Meestal zijn natuurlijke verzorgingsproducten afkomstig van natuurlijke bronnen die ‘herwinbaar’ zijn, zo hoeft een struik of boom niet gekapt te worden om het natuurlijke product te verkrijgen. Noten, zaden, pitten en planten kun je oogsten zonder de boom of struik te beschadigen.

Zitten er ook nadelen aan natuurlijke producten?

Als nadeel van natuurlijke verzorgingsproducten wordt soms het verschil tussen de verschillende charges gezien. Zo kan de ene batch van een natuurlijke product een iets ander uiterlijk, geur en consistentie hebben dan een vorige batch. Dat is ook logisch bij natuurproducten. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld fruit, er is geen banaan of perziek precies hetzelfde;-) Dat geldt dus ook voor onbewerkte verzorgingsproducten. De natuur houdt nu eenmaal van variatie.

Verder kan de geur van natuurlijke producten soms als wat ‘typisch’ worden ervaren en als iemand alleen chemische verzorgingsproducten gewend is met allerlei geurstoffen, kan de natuurlijke geur van natuurproducten weleens als onaangenaam worden ervaren. Omdat natuurlijke middelen niet worden bewerkt kan koud of juist warm weer invloed hebben op het uiterlijk van het natuurlijke product. Bij warm weer kan het natuurlijke product soms wat dunner zijn en bij koud weer juist weer wat dikker. Onze BALM bijvoorbeeld kan wat hard worden bij kou. Wrijf er even over met je (warme) vinger en hij is weer lekker zacht. Dit wordt bij chemische verzorgingsproducten voorkomen door allerlei hulpstoffen. Het is verstandig hiermee rekenen te houden als je kiest voor natuurlijke producten.

Soms moet een huid even ‘wennen’ aan natuurlijke verzorgingsproducten, zeker als de huid alleen chemische verzorgingsproducten gewend is. Beginnen met enkele keren per week en dit langzaam opbouwen kan dat voorkomen.

Kan ik een allergische reactie krijgen op een natuurlijk product?

De kans op een een allergische of overgevoeligheidsreactie is een stuk minder dan bij chemische verzorgingsproducten maar wel iets dat ook kan optreden bij natuurlijke verzorgingsproducten. Dit uit zich vaak in jeuk en rode uitslag. Allergie is een natuurlijke, onvoorspelbare reactie die ook kan optreden bij andere natuurproducten zoals appels of pinda’s. Krijg je een allergische reactie, dan is het verstandig te stoppen met dat product. Meestal zullen de klachten weggaan na enkele dagen. Blijf je klachten houden dan is het verstandig een arts te consulteren.

Waarom voegen jullie soms vitamine E of C toe aan een product?

Vitamine E (voor producten op oliebasis) en Vitamine C (voor producten op waterbasis) voegen we toe omdat we met zeer pure, natuurlijke oliën en hydrolaten werken. Deze zijn onbewerkt en komen rechtstreeks uit de noot, zaad of plant. Daardoor kunnen deze oliën soms gevoeliger zijn voor gisten/schimmels en/of oxidatie (reactie door contact met zuurstof) dan (chemisch) bewerkte producten. Een lage concentratie vitamine E of C kan de groei van gisten & schimmels verminderen, verder remmen deze vitamines de reactie met zuurstof (oxidatie). Chemische bewerkte, geraffineerde of warm geperste producten zijn veel minder gevoelig voor gisten en schimmels en bij die producten wordt het dan ook vaak achterwege gelaten.

Daarbij staat vitamine E bekend om haar goede eigenschappen voor huid & haar. Vitamine E zou er bijvoorbeeld voor zorgen dat de huid minder snel verbrandt waardoor er minder schade aan de huid ontstaat onder invloed van de zon. Verder versterkt vitamine E de barriérefunctie van de huid maar tegelijkertijd zouden werkzame stoffen uit huidproducten beter worden opgenomen door de combinatie met vitamine E. Vitamine C vermindert pigmentvlekken en rimpels, doet je huid stralen en gaat verlies van stevigheid door huidveroudering en zonschade tegen.

Ik weet niet zo goed waarvoor en hoe ik de Hydrating Spray kan gebruiken?

De Hydrating Spray is een lotion / toner die je voor verschillende dingen kunt gebruiken:
1. Om je eigen custom moisturizer te maken in combinatie met de Moisture Miracle Oil. Spray hiervoor een paar pompjes in je handpalm en meng dit met 1 à 2 pompjes Moisture Miracle Oil. Even wrijven en over het hele gezicht en hals in masseren.
2. Om te gebruiken als skin toner vóór je je moisturizer aanbrengt (Skin Recue 40+, Skin Drink of Moisture Miracle Oil). Spray een paar pompjes op de schone huid over gezicht en hals. Dit versterkt, hydrateert en verfijnt de poriën. 
3. Om te gebruiken als deep-cleanse. Spray een paar pompjes op een watje en maak hiermee de huid (vooral de T-zone) goed schoon.