Meteen naar de content

Why should I? | Skintoner

Wat doet een skintoner eigenlijk? 

Een goede facial toner (zoals onze Hydrating Spray) is een snel absorberende vloeistof die de huid hydrateert, kalmeert, de talgproductie in balans houdt en de huid voorbereid op een verzorgend product. 

Is dat nou echt nodig?

Tja, wat is nodig? Stel je een droge spons voor en giet daar een beetje olie op. De olie loopt er af en wordt niet echt opgenomen door de spons. Bedenk nu dat je die olie op een vochtige spons giet. De olie zal nu veel gemakkelijker worden opgenomen omdat de spons nu zacht en voorbereid is. Jouw huid is een beetje hetzelfde; het heeft water en olie nodig om gezond en happy te zijn. Daarom is de 'layering' van water, oliën en de werking van planten en kruiden op de huid zo belangrijk.

Dus hoe doe ik het goed?

de ideale situatie is als je binnen 3 minuten na het douchen of na je cleansing ritueel, als je huid nog warm en klam is, de toner aanbrengt. De Hydrating Spray kun je dus sprayen (duhh..), andere toners breng je met een watje aan.

Laat dit even intrekken, maar niet droog worden, en breng dan de verzorgende olie aan (bijvoorbeeld onze Moisture Miracle Oil). De huid is nu goed voorbereid op de verzorging zodat deze diep kan intrekken om zijn werk optimaal te doen. Heb je nog extra verzorging nodig (bijvoorbeeld Skin Rescue of Skin Drink), breng deze dan na de olie aan. Ook een oogcrème breng je pas na de olie aan. Dit omdat de crèmes, naast een verzorgende, ook een samentrekkende werking hebben (om fijne lijntjes te verminderen) en je de huid niet af wil sluiten voordat de olie zijn werk heeft gedaan.

Lekker layeren dus!

 

 

Vandaag besteld = vandaag verstuurd

All orders placed before 4pm Monday to Friday are dispatched same day.

Learn more

Gratis verzending NL vanaf 35,- / BE vanaf 65,-

For orders outside NL or BE you find the shippingcosts for your country at checkout.

Learn more

Ruilen & Retouren

Unopened and undamaged products can be returned within 7 days

Learn more