> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Why should I? | Skintoner

Wat doet een Skintoner eigenlijk? 

Een goede facial toner (zoals onze Hydrating Facemist) op basis van Rozenwater, met Hamamelis en Oranjebloesem, is een echte multitasker. Hamamelis heeft een samentrekkende werking (verfijnt zo de poriën) en houdt de talgproductie in balans. Rozenwater hydrateert, versterkt en kalmeert de huid. Spray deze Skintoner rechtstreeks op de schone huid of meng het met een paar druppels Moisture Miracle Oil. Voor een grote schoonmaak: Spray de lotion ruim over gezicht en wrijf zachtjes weg met twee wattenpads.

Is dat nou echt nodig?

Tja, wat is nodig? Stel je een droge spons voor en giet daar een beetje olie op. De olie loopt er af en wordt niet echt opgenomen door de spons. Bedenk nu dat je die olie op een vochtige spons giet. De olie zal nu veel gemakkelijker worden opgenomen omdat de spons nu zacht en voorbereid is. Jouw huid is een beetje hetzelfde; het heeft water en olie nodig om gezond en happy te zijn. Daarom is de 'layering' van water, oliën en de werking van planten en kruiden op de huid zo belangrijk.

Dus hoe doe ik het goed?

de ideale situatie is als je binnen 3 minuten na het douchen of na je cleansing ritueel, als je huid nog warm en klam is, de toner aanbrengt. De Hydrating Spray kun je dus sprayen (duhh..), andere toners breng je met een watje aan.

Laat dit even intrekken, maar niet droog worden, en breng dan de verzorgende olie aan (bijvoorbeeld onze Moisture Miracle Oil). De huid is nu goed voorbereid op de verzorging zodat deze diep kan intrekken om zijn werk optimaal te doen. Heb je nog extra verzorging nodig (bijvoorbeeld Skin Rescue of Skin Drink), breng deze dan na de olie aan. Ook een oogcrème breng je pas na de olie aan. Dit omdat de crèmes, naast een verzorgende, ook een samentrekkende werking hebben (om fijne lijntjes te verminderen) en je de huid niet af wil sluiten voordat de olie zijn werk heeft gedaan.

Lekker layeren dus!