> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Jouw producten rollebollen in het gras!

Als je jouw heerlijke AbbeyLAB skincare producten besteld hebt, gaan wij direct aan de slag om deze zo snel, maar ook zo duurzaam mogelijk bij jou te laten bezorgen. Daarom verpakken wij in graskarton. Jaarlijks wordt er meer dan honderduizend ton natuurgras gemaaid. Dit gras is niet te vergelijken met het gras uit je tuin of in de wei. Het bestaat meestal uit heel veel verschillende plantensoorten. Daardoor is het ook niet geschikt als veevoer. Er gaat dus geen veevoer verloren met de productie van graskarton.

De voordelen zijn enorm:

  • Tot 50% verse vezels uit zongedroogd gras
  • Tot 90% minder waterverbruik per ton papier
  • Tot 65% minder proceschemicaliën per ton papier
  • Tot 30% minder energieverbruik per ton papier
  • CO2-compensatie: snel hernieuwbare grondstof

Deze doosjes hebben een paar mooie neveneffecten: ze zijn écht groen. Niet altijd dezelfde kleur groen overigens, de ene keer is het gedroogde gras groener dan de andere keer. Net als onze producten die ook kleurverschillen kunnen hebben; het blijft een natuurproduct.  Naast die lichtgroene kleur, voelt een doos van graskarton door zijn speciale oppervlaktestructuur heel natuurlijk aan. En ook leuk: soms ruik je nog een beetje die heerlijke hooigeur!

Helaas moeten we altijd beschermend materiaal in de doosjes doen, gelukkig steeds minder, nu we ook minder in glas verpakken. Maar ook daarvoor hebben we een duurzamer alternatief gevonden: gerecycled papier en noppenfolie van 50% gerecycled plastic. Je  kunt deze noppenfolie gewoon bij het plastic weggooien, of natuurlijk bewaren om te hergebruiken.