> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Waarom is lavendel goed voor je?

Natuurlijk weten we dat het lekker ruikt en het klinkt zelfs een beetje als iets met een ouwe koe uit een sloot.. maar we willen toch nog een keer op een rij zetten waarom lavendel zo'n topper is en het daarom de basis is van twee van onze best-seller producten:

1. Detox voor de huid

Yeah right. Olie om een vette huid te bestrijden..?!

Serieus, wij zweren erbij. Lavendel olie heeft desinfecterende eigenschappen en kan dus rechtstreeks op open wondjes aangebracht worden. Daarnaast is het antisceptisch en dus effectief tegen bacteriën. Masseer iedere avond je huid goed in met de Cleansing Oil. Dit stimuleert de bloedsomloop en reinigt de poriën. Met een warme Facial Towel haal je al het vuil weg en meer doe je niet. Geen uitdrogende reinigers of agressieve tonics; daar raakt je huid alleen maar door van streek.

2. Verzacht eczeem en hydrateert de droge huid

Jeuk is erger dan pijn wordt wel gezegd.. Daar willen wij liever niet tussen kiezen, maar lavendel kan wel enorm helpen tegen jeuk.  Houd altijd een potje Calendula Relief Rub met lavendel koud in de koelkast zodat je je jeukende, schrale huid kunt verkoelen en verzachten als dat nodig is.

3. Heelt beschadigde huid

De oude Grieken gebruikten al lavendel olie om wondjes schoon te maken of (brand)wondjes te behandelen. De antisceptische eigenschappen helpen de huid sneller herstellen en voorkomen verder ontsteken. Smeer kleine (schaaf)wondjes in met de  Calendula Relief Rub  of Cleansing Oil voor de genezende werking van lavendel. 

4. Helpt tegen rimpels

Natuurlijk zou deze ode aan alle fantastische voordelen van lavendel niet compleet zijn zonder ook nog even de positieve effecten te benoemen die het heeft op het bestrijden van de tekenen van een ouder wordende huid. Lavendel olie is een krachtige bron van anti-oxidanten, vitaminen en mineralen die schade, veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals zon en vervuilde lucht, bestrijdt. Dat betekent dat een consistent gebruik van lavendel olie helpt tegen fijne lijntjes en ouderdomsvlekjes. Onze Cleansing Oil  wordt gemaakt door lavendel te laten macereren (een langzaam proces om alle werkzame stoffen uit lavendel in de olie te laten trekken #monnikkenwerk) en daarna te mengen met o.a. zoete amandelolie (wat verzachtend werkt) en bergamot (wat anti-sceptisch en reinigend werkt). Daar hebben we geen enkele onnatuurlijke toevoeging bij nodig.

5. Werkt kalmerend en ontstressend

Het avond skin-cleaning ritueel met de Cleansing Oil is het perfecte middel om de dag achter je te laten en tot rust te komen. We noemen het niet voor niets 'take-the-day-off' Calming Cleansing Oil;-) Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wanneer mensen verslaafd zijn aan een slaapmiddel van het type benzodiazepinen, zij makkelijker in slaap vallen als ze na het stoppen met dit synthetisch slaapmiddel lavendelolie gebruiken. Onze tip? Geen pillen slikken! Breng je huid en je hoofd 's avonds tot rust met abbeyLAB.