> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Tips om beter te slapen

1 Beweeg zoveel mogelijk (buiten)

Bewegen is natuurlijk sowieso goed voor je, maar het helpt ook om je hoofd leeg te maken en lekker fysiek moe te worden zodat je ’s avonds gemakkelijker in slaap valt. Doe je dat in de frisse buitenlucht dan heb je dubbele winst. Het hoeft allemaal niet zo spannend.. loop gewoon een stevig rondje na het eten.
 
2 Cafeïne tot 15.00 uur (ongeveer)
Alles waar cafeïne in zit houdt je wakker, en dat effect kan tot wel acht uur (!) aanhouden. Koffie, cola en (cafeïnehoudende) thee kun je dus het beste alleen ’s ochtends en in de eerste helft van de middag drinken. Bonustip: drink na het eten alleen nog onze Calming Blend Thee.
 
3 Licht management
Licht heeft veel invloed op je energieniveau. Zonlicht is het beste (en fijnste) maar ’s ochtends vroeg helpt fel (blauwachtig) licht ook om wakker te worden en energiek de dag te beginnen, aan het eind van de dag kun je beter de lichten te dimmen en de helderheid van een eventueel scherm laag zetten...
 
4 Zuivere lucht
Zet je slaapkamerraam het liefst de hele nacht op een kier, maar minstens een uurtje per dag. Om de lucht te verfrissen kun je ook luchtzuiverende planten in je slaapkamer zetten, zoals Aloë Vera & Sanseveria. Planten zorgen bovendien door de groene natuurlijke kleur voor rust in je hoofd.
 
5 Even schuiven
Wat ook rust in het koppie geeft is je bed met het voeteneind naar de deur toe laten wijzen. Je komt sneller tot rust als je (onbewust) de boel in de gaten kunt houden. Om die reden is het ook nog goed om het bed in het midden van de slaapkamer te zetten, zodat je aan beide kanten uit kan stappen. Nog geen verbetering in de nachtrust? Zet dan je bed in de Noord-Zuid richting. Het blijkt namelijk dat mensen met een bed in deze richting een diepere en betere nachtrust hebben dan mensen die in de Oost-West richting slapen.
 
6 Last but not least
Net als bij kleine kinderen is iedere avond een naar-bed-ritueeltje heel goed om je hersens het signaal te geven dat het bedtijd is. Met onze Cleansing Oil haal je zo’n ritueeltje in huis. De heerlijke lavendelgeur werkt kalmerend, het masseren van het gezicht ontspant de spieren en met het warme doekje kom je helemaal tot rust. Plus de bonus: een gezonde, schone huid.