> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Van Lavendel tot Lavendelolie | 100% natuurlijk

Hoe maak je Lavendelolie?

Lavendelolie is één van onze geliefde oliën die we verwerken in onze producten. Het heeft vele voordelen voor de huid en geest, die bespreken we later. Eerst kijken we naar het proces hoe natuurlijke lavendelolie gemaakt wordt in ons kruidenLAB.

Allereerst moet er verse Lavendel geoogst worden, die van ons komt uit de Provence. Wanneer de Lavendel arriveert in Postel kan Wencke (onze Herborist) aan de slag! Voor de verwerking van de Lavendelbloemen gebruikt ze een stoomdestillatieapparaat dat bestaat uit een destillatieketel, een condensor en een verzamelfles. De destillatieketel wordt gevuld met de Lavendelbloemen en water. Daarna gaat ze verhitten en destilleren. Het water begint te koken en doordat er stoom ontstaat worden de essentiële oliën uit de bloemen getrokken. Deze stoom met lavendelolie wordt vervolgens naar de condensor geleid, waar het afkoelt en condenseert tot water vermengd met lavendelolie. Olie en water kunnen niet mengen dus de Lavendelolie blijft in de verzamelfles drijven op het water. Hierna wordt het de olie van het water gescheiden en voilà; verse Lavendelolie! 

Voordelen van Lavendel voor de huid 

Lavendel heeft verschillende voordelen voor de huid vanwege zijn antibacteriële, ontstekingsremmende, antioxiderende en kalmerende eigenschappen. 

  • Acnebehandeling: Lavendel is een effectief natuurlijk remedie voor acné, doordat het acne-veroorzakende bacteriën bestrijdt. 
  • Ontstekingrsemmend: hierdoor kan Lavendel helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en zwelling. Dit maakt het geschikt bij de behandeling van eczeem of dermatitis. 
  • Anti-aging: de antioxidanten in Lavendel helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen. Hierdoor helpt het bij verminderen van fijne lijntjes en rimpels. 
  • Genezing: de genezende werking van Lavendel helpt bij het versnellen van het genezingsproces van kleine wondjes en verminderen van littekens. 
  • Kalmerend: de rustgevende geur van Lavendel heeft een kalmerend effect op de huid en de geest. Het vermindert stress en angst en zorgt voor een diepe nachtrust. 

Zo, ben je al overtuigd dat Lavendelolie een heerlijk wonder-olietje is? Wij wel! We gebruiken het als basis van de Calming Cleansing Oil en Herbal Facewash.