> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

The art of layering

Waarom verschillende lagen skincare?

Lagen aanbrengen bij je huidverzorging lijkt misschien overbodig en soms zelfs een verkooppraatje, maar het is echt een wetenschappelijk onderbouwt praatje! Elke laag verschilt in moleculen en dus in functies, zo vullen de lagen elkaar aan om de huid zo goed mogelijk te verzorgen en beschermen. 

3 stappen (lagen) 

Om te beginnen natuurlijk reinigen. De eerste en misschien wel belangrijkste stap. Met reinigen verwijder je olie, vuil, make-up en andere onzuiverheden van de huid. Je poriën worden nu schoon gemaakt waardoor de volgende producten beter worden opgenomen. Het hangt van je huidtype af hoe mild je wil reinigen, maar wij raden alle agressieve reinigers met chemische stoffen af! Deze ontvetten je huid waardoor ze letterlijk uitdroogt. Je natuurlijke huidbarrière raakt verstoord waardoor je huid moet overcompenseren en meer talg gaat produceren. Met een milde, natuurlijke reiniging blijven je lichaamseigen oliën intact, waardoor je huidbarrière gezond en in balans blijft. Zie hieronder onze milde, 100% natuurlijke reinigers:

Gebruik daarna voor het beste resultaat een gezichtstoner. Hiermee herstel je namelijk de PH-waarde van de huid na het reinigen. Daarnaast haalt het achtergebleven restjes vuil weg. Vaak bevat een toner ook kalmerende en hydraterende ingrediënten. Zo ook onze 100% natuurlijke Facemist op basis van Rozenwater:

Dan is het tijd om heerlijk te moisturizen! Een essentiële stap omdat het de huid voorziet van vocht, waardoor een gezonde en gehydrateerde huidbarrière ontstaat. Dit beschermt de huid tegen vochtverlies, invloeden van buitenaf, uitdroging en irritatie. Een goede moisturizer zal bijdragen aan een zachte en soepele huid. Ook bij een vette huid is dit heel belangrijk omdat het overmatige talgproductie kan verminderen. 

Wil je nu al deze 3 stappen in één huidverzorgingsset? Onze Essential Care Set is een complete, 100% natuurlijke skincare in 3 stappen. Dit dagelijkse ritueel van reinigen en verzorgen met de rijke oliën, gezichtsdoekje en lotion is alles wat je nodig hebt om je huid perfect schoon, gezond en stralend te houden! Ook te bestellen in Small en Mini formaat zodat je eerst lekker kan testen...