> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Je ogen verraden het...

De dunne huid onder de ogen

Wist je dat het gebied rond je ogen jouw algemene welzijn weerspiegelt? Te weinig slaap, stress, te weinig water drinken, te zout eten, het zijn allemaal dingen die je terug ziet rondom je ogen, in de vorm van donkere kringen, rimpels of opgezwollen ogen. De huid onder je ogen bevat weinig ceramiden (vetten die de huid elastisch en stevig maken) waardoor hier sneller rimpeltjes ontstaan en de huid sneller slap wordt. Ook zitten er minder talgklieren onder de ogen dan bij de rest van het gezicht. Talg hydrateert de huid en beschermt tegen uitdroging. Daarom zijn de ogen sneller droog. Ook is er minder collageen en elastine aanwezig, dit zijn de eiwitten die de structuur en elasticiteit van de huid bepalen. Omdat er hier minder van aanwezig is onder de ogen is de huid dunner en minder veerkrachtig waardoor het gevoeliger is voor rimpels, fijne lijntjes en verzakking. 

Natuurlijke remedies 

Het belangrijkste voor donkere kringen is natuurlijk om voldoende te hydrateren, genoeg te slapen en gezond te eten. Nu lukt dit niet altijd en kan je gelukkig met goede verzorging ook heel goed bijdragen aan een frissere blik. Natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera, Sheabutter, Korenbloem, Abrikozenpitolie en Zwarte thee zijn erop gericht om de huid te beschermen tegen verlies van vocht en verbetering van de stevigheid. 

  • Creamy Eye Balmzit tjokvol super werkzame 100% natuurlijkeingrediënten. Bijvoorbeeld Korenbloem en Ogentroost, zij helpen bij vermoeide ogen, Abrikozenpitolie werkt celvernieuwend (anti-aging) en is vergelijkbaar met het natuurlijke olielaagje dat je huid zelf aanmaakt. De olie verstevigt de huid, terwijl hij fijne lijntjes en tekenen van huidveroudering minder zichtbaar maakt. Sheabutter zorgt voor een beschermlaagje waardoor vocht minder makkelijk kan ontsnappen uit de huid. Dit zorgt dus voor langdurige hydratatie. Rode Mandarijn verfrist een vermoeide blik. 
  • Brightening Eye Creamgeeft een instant frissere blik. De mix van voedende, maar lichte oliën en verkwikkende extracten uit bessen, zaden en bladeren verstevigen de dunne huid onder de ogen. Het vermindert wallen en donkere kringen waardoor je een uitgeruste en frisse blik krijgt. 

    Met rijstolie, een bron van omega 6 en 9, vetzuren die de huidbarrière versterken. Dit verstevigt de dunne huid onder de ogen. Hyaluronzuur verzacht de fijne lijntjes rond de ogen. Sheabutter zorgt voor een beschermlaagje waardoor vocht minder makkelijk kan ontsnappen uit de huid en dus langdurig gehydrateerd blijft.