> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

OCM | Oil Cleansing Method

We merken dat er nog best wat vragen zijn over de huidverzorging op basis van oliën en dan met name het reinigen van de huid met olie. Vet gebruiken om een (vette) huid schoon te maken..?? Dus we leggen hier graag wat uitgebreider uit wat de OCM (Oil Cleansing Method) precies inhoudt en waarom het ook voor jouw huid geschikt is (namelijk voor alle huidtypes).

Onze huid produceert huidoliën die deze versoepelen, herstellen, beschermen en voeden. De meeste synthetische reinigingsmiddelen zijn er op gericht om juist elk spoortje vet te verwijderen en bevatten alcohol, ontvetters (vaak dezelfde stof die voor motorontvetters wordt gebruikt), 1.4 Dioxaan (lees meer hierover in ons blog van 18 juni) en Phenoxyethanyl (lees meer hierover in ons blog van 14 mei). Los van de goede ingrediënten die deze reinigers ongetwijfeld ook bevatten, brengen bovenstaande stoffen je huid uit balans en drogen deze uit waardoor deze gaat compenseren en meer talg gaat produceren met tot gevolg een huid die steeds vetter / onreiner wordt, of veel te droog is en je je arm smeert aan crèmes. En dát is dus juist de bedoeling;-)

Dus reinigen met olie is geweldig bij een gevoelige huid maar zelfs de beste keuze voor een acnéhuidje. Dat weten de vrouwen in india (waar deze methode vandaan komt) al honderden jaren. Natuurlijk is een mooie huid afhankelijk van meer factoren; voeding, smog, stress en hormonen spelen een grote rol, maar juist reden te meer om je huid goed schoon te houden en zeker als dat ook nog een heerlijk relaxmomentje wordt.

Het hoofdingredient in onze cleansing oil is zoete amandelolie. Amandelolie is een verzachtende hypoallergene olie. Het werkt vochtregulerend, gaat huidveroudering tegen (door het hoge gehalte aan vitamine A en E) en stimuleert de doorbloeding. Deze basis maakt de Cleansing Oil ook heel geschikt om (oog) make-up te verwijderen. Verder bevat het lavendelolie wat zuiverend werkt, helpt de huid te herstellen, is kalmerend en ontspannend en het bevat antioxidanten die helpen vroegtijdige veroudering te bestrijden. En last but not least; Bergamot. Deze olie heeft een zuiverende werking, egaliseert de huid en laat deze stralen.

En zo ga je te werk:
Verdeel 3 à 4 pompjes Cleansing Oil in je handpalmen en masseer dit zachtjes over je hele gezicht hals en ogen (het is ook je make-up remover) en kom heerlijk tot rust met de geur van lavendel. De olie bindt nu al het vuil aan zich terwijl de voedende bestanddelen hun werk doen. Maak een Facial Towel nat onder de warme kraan, knijp goed uit en leg over je gezicht. Wrijf dan zachtjes alle make-up, viezigheid en olie van je gezicht.

Een goede aanvulling is om hierna de huid te verfrissen met de Hydrating Spray. Deze milde Lotion reguleert de talgproductie en sluit de poriën.