> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Leven volgens de seizoenen

De wijsheid om je leven aan te passen aan de natuur komt uit het Verre Oosten. Het houdt in dat je de seizoenen niet alleen ervaart, maar ook bent. Je bent als mens niet alleen de lente en de zomer, maar óók de herfst en de winter. Zo blijf je mooi in balans. Jouw leven kan namelijk niet alleen maar in het teken van buiten, bloei, sneller, groter en meer staan. Minstens zo belangrijk zijn de periodes waar naar binnen keren, rust, reflecteren en stilte centraal staan. 

Chinese vijf-elementen leer 

In Japan en China leeft men met bewondering voor het ritme van de natuur. Welke constant onderhevig is aan verandering. Op basis van de cyclus van de natuur ontstond de Chinese filosofie van de vijf elementen (Wu Xing): Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De herfst is gekoppeld aan het element Metaal. 

Herfst & Metaal 

De herfst zorgt ervoor dat onder andere je longen erg gevoelig zijn. Daarmee ook je weerstand. Belangrijk is nu om je lekker warm aan te kleden. Koude lucht komt meestal via je nek en hoofd je lichaam binnen. Investeer daarom in een fijne (én het liefst 'good looking') sjaal. Hetzelfde geldt voor je voeten en lekkere dikke sokken. Word je tijdens de herfst weleens overvallen door sombere gevoelens? Je bent niet de enige! Een hele fijne tip is de geur van bergamotolie. De Italiaanse professor Paolo Rovesti heeft met verschillende onderzoeken aangetoond dat bergamotolie een positief effect heeft op ons brein. Het geeft positieve resultaten bij angst en depressies. 

Wij zijn sowieso dol op bergamot(olie). Daarom gebruiken we het ook graag in onze producten. Bijvoorbeeld de Miracle Beauty Oil , Calming Cleansing Oil en de Creamy Eye Balm

Onze grootste tip; omarm de herfst. Ja, ook op de dagen waar het úren regent en waait. Maak het jezelf comfortabel. Zet die kaarsen aan, koop dat heerlijke zachte deken, verwarm jezelf met je favoriete thee en wees lief voor jezelf.