> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Eet je huidproblemen weg: Zo help je je huid van binnenuit.

Wij helpen jouw huid stralend gezond te blijven op een natuurlijke manier door haar te voeden met de juiste oliën, kruiden en  planten. Maar je kunt haar ook van binnenuit een handje helpen; een gezonde huid begint namelijk met de juiste voedingsstoffen, en er zijn tal van voedingsmiddelen en supplementen die kunnen bijdragen aan een stralende en gezonde huid. Laten we eens kijken naar enkele van deze voedingsstoffen en hoe ze je huid kunnen ondersteunen:

Voeding en Supplementen voor een Stralende Huid:

1. Omega-3 Vetzuren: Omega-3 vetzuren, zoals die te vinden zijn in visolie en vette vis zoals zalm, makreel en haring, hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en ontstekingen in de huid, waardoor je huid er rustiger en gezonder uitziet. Hier lees je meer over het inzetten van visolie om je huid te ondersteunen.

2. Avocado: Avocado's zitten boordevol gezonde vetten, vitamine E en antioxidanten. Deze voedingsstoffen helpen bij het hydrateren van de huid en het beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vitamine E staat erom bekend de huid te voeden en elasticiteit te bevorderen.

3. Groene Thee: Groene thee bevat polyfenolen en antioxidanten die de huid kunnen beschermen tegen schade door UV-stralen en vrije radicalen. Regelmatige consumptie van groene thee kan helpen bij het behouden van een jeugdige uitstraling.

4. Vitamine C: Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Citrusvruchten, bessen, paprika's en broccoli zijn goede bronnen van vitamine C.

5. Zink: Zink speelt een rol bij het genezingsproces van de huid en helpt ontstekingen te verminderen. Het bevordert ook een gezonde celdeling. Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, volle granen en schaal- en schelpdieren bevatten zink.

6. Vitamine A: Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huidvernieuwing en het behoud van een gladde huid. Voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en lever bevatten vitamine A.

7. Antioxidantrijke Voedingsmiddelen: Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan antioxidanten, zoals bessen, noten en donkere bladgroenten, kunnen helpen bij het beschermen van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het behouden van een jeugdige gloed.

8. Hydratatie: Naast specifieke voedingsstoffen is voldoende hydratatie ook essentieel voor een gezonde huid. Drink voldoende water gedurende de dag om de huid gehydrateerd te houden en een doffe uitstraling te voorkomen.

9. Collageen-supplementen: Collageen is een eiwit dat de huid stevigheid geeft. Hoewel de effectiviteit ervan nog wordt onderzocht, zijn collageen-supplementen populair geworden als mogelijke ondersteuning voor een gezonde huidveroudering.

Kijk wat voor jou werkt en wat je zonder veel moeite op kunt nemen in jouw dagelijkse eetpatroon, dan houd je het ook gemakkelijk vol.