> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Natuurlijke huidverzorging en puistjes

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes ook wel bekend als 'acne laesies' kunnen door veel verschillende factoren ontstaan. Overmatige talgproductie, verstopte poriën, bacteriële infectie en ontstekingen maar ook hormonale veranderingen, stress of voeding spelen een rol. Talg is een olie die de huid helpt om gehydrateerd te blijven. Wanneer de huid teveel talg produceert kunnen de poriën verstopt raken. Een verstopte porie is de perfecte plek voor bacteriën om te groeien en zich te vermenigvuldigen. Hierdoor kan er een ontstekingsreactie ontstaan, ofwel het puistje. 

Acné en agressieve producten

Omdat het zo'n vervelend probleem is, willen de meeste mensen er zo snel mogelijk van af komen. Vaak gaan ze dan aan de slag met agressieve producten omdat er gedacht wordt dat dit het snelste werkt. Logisch, maar helaas niet waar. Het tegenovergestelde zal vaak gebeuren bij deze aanpak. Agressieve producten bevatten namelijk uitdrogende stoffen zoals alcohol. Dit ontvet de huid doordat het de natuurlijke oliën stript. Je huid droogt uit waardoor ze gaat overcompenseren en juist méér talg produceren... Op korte termijn kan het de puistjes uit drogen, waardoor het even beter lijkt te gaan. Maar doordat de huidbalans wordt verstoord is uitdrogen écht het laatste wat je wil doen bij acné, ook al klinkt het soms verleidelijk! 

Wat werkt dan wel?

Genoeg over wat niét werkt... Wij behandelen acné liever op een milde manier, met natuurlijke producten. Waarom? Omdat deze milde en pure ingrediënten bevatten die de huid voorzichtig reinigen zonder de natuurlijke oliën te strippen (ontvetten). Zo blijft de talgproductie in balans. Ingrediënten zoals Jojoba olie zijn niet-comedogeen (dit betekent dat het de poriën niet verstopt). Dit is super belangrijk en effectief bij de behandeling van een onzuivere huid! Daarnaast hebben natuurlijke ingrediënten vaak kalmerende en anti-bacteriële eigenschappen, zonder te irriteren, zoals: Lavendelolie, Tea Tree, Ulva, Aloë Vera, Kamille, Kokosolie, Rozenwater, Jojoba en Oranjebloesem. 

Wij zijn dan ook niet voor niets fan van al deze ingrediënten. Omdat ze effectief, puur en 100% natuurlijk zijn verwerken we ze in onze producten. We zetten onze favoriete producten voor de huid met acné of onzuiverheden een rijte: