> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

January DETOX

Januari is niet de meest optimale maand voor je huid. Weinig daglicht en dus weinig vitamine D, guur weer en daardoor een groot verschil van kou en warmte (binnen) en te veel droge verwarmingslucht maken je huid droog en vaal. Tijd voor actie! Hieronder onze tips en een DETOX SMOOTHIE recept om jouw huid een oppepper te geven.

1. Start lauw
Start je dag met een glas lauwwarm water. Het brengt de spijsvertering en afvoer van 's nachts opgeslagen gifstoffen op gang. Drink de rest van de dag zo'n 1,5 tot 2 liter water.

2: Start schoon
's Ochtends je gezicht reinigen? Heb je de avond ervoor nog gedaan toch?! Toch is het ook 's morgens belangrijk om je huid te reinigen. 's Nachts voert je lichaam afvalstoffen af via de huid (zweet) die dus als een laagje op je huid achterblijven. Onze Facewash is handig om in de douche je gezicht snel en mild schoon te maken.

3. Ontbijt met een DETOX smoothie
Groene bladgroenten zoals boerenkool en spinazie bevatten, net zoals wortels, carotenoïden. Je lichaam zet Carotenoïden om in Vitamine A en dat zorgt voor een glanzende, mooie huid.  Scroll naar beneden voor een goed gebalanceerd ontgiftend smoothierecept.  

4: Beetje extra TLC (tender loving care)
Geef je huid wat extra care om haar te beschermen tegen de winterkou en droge lucht: Masseer bijvoorbeeld 's avonds ietsje meer Miracle Oil in je gezicht en hals dan je normaal doet of smeer een extra laagje Skin Drink. Houd je hele lichaam zacht met Body Skinfood en geen droge, gesprongen lippen voor jou met de BALM binnen handbereik.
Ga je voor een complete huidverzorging, afgestemd op jouw huidtype, dan zijn onze DETOX BOXES perfect voor jou.
January Detox Skincare
 
Onderstaand recept is een voorbeeld van een ontgiftende smoothie met de juiste samenstelling.

Ingrediënten:

½ avocado
40 gram blauwe bessen
40 gram ananas
Handvol verse rauwe spinazie
Handvol verse rauwe boerenkool
¼ komkommer
100 ml kokoswater

Bereidingswijze:

  1. Mix alle ingrediënten in de blender totdat het een gladde smoothie wordt.
  2. Is de smoothie te dik? Voeg dan wat extra kokoswater of kraanwater toe.
Dit maakt deze smoothie zo gezond:

Avocado: Avocado’s hebben een laag fructose gehalte en zijn rijk aan de gezonde vetten die het lichaam nodig heeft als energiebron.

Boerenkool: Boerenkool zit vol vitamine K, A en C en antioxidanten. Deze groente is bewezen een lager risico te geven op ten minste vijf kankersoorten en helpt je DNA te beschermen tegen beschadigingen.

Blauwe bessen: Bessen hebben een lager suikergehalte dan veel andere soorten fruit, waardoor het beter is voor je insulinegehalte. Het zit vol met antioxidanten die gunstig werken tegen huidveroudering, diabetes type 2 en cholesterol.

Ananas: Ananas is rijk aan vitamine C. Het bevat een enzym dat gunstig werkt voor je spijsvertering, ontstekingsremmend is en bijdraagt aan een betere weerstand.

Spinazie: Spinazie is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het beschermt je lichaam tegen vrije radicalen en is ontstekingsremmend.

Komkommer: Komkommer bestaat voor 95% uit water, ideaal om je lichaam te hydrateren. Het werkt ontstekingsremmend en bevat lignanen die gunstig werken tegen meerdere kankersoorten.

Kokoswater: Kokoswater hydrateert je lichaam (bestaat ook voor 95% uit water) en bevat veel mineralen, zoals kalium, calcium, magnesium, sodium en koper. Het zorgt voor een goede ph waarde in je lichaam.

Bovenstaand recept is van Leef Puur Natuur