> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Er was eens... Tea Tree Oil

'Er was eens een prinses... Princes Eelemani, ze was prinses van de Bundjalung people in Australië. Op een dag werd ze op pad gestuurd, naar New South Wales, ver weg van haar geliefde en haar familie. Ze was bang dat ze nooit meer haar weg terug zou vinden en riep de goden van de Aarde en alle planeten aan op haar te helpen. Dat kon, want ze was geen gewone prinses. De goden gaven haar speciale zaadjes die ze op haar weg uit moest strooien. Dat deed ze en de zaadjes groeiden wonderbaarlijk snel aan tot hoge bomen met een witte bast. 's Avonds, toen Eelemani aan haar terugtocht begon, scheen het maanlicht fel en lichtte de basten van de Tea trees op. Zo vond Eelemani haar weg terug en begon de lange geschiedenis van de Tea tree die het Aboriginal volk beschermde tegen ontstekingen en huidproblemen'

Mooi sprookje achter de Trea Tree Oil die we vandaag nog steeds gebruiken voor dezelfde kwalen maar natuurlijk is Tea Tree olie niet écht een wondermiddel. De oorzaak van een kwaal kan ook dit olietje niet weghalen. Wat het wel doet, en dat wordt door steeds meer onderzoekers onderschreven, is dat het anti-bacteriëel is, het genezingsproces van wondjes positief ondersteunt, het een schimmelwerende werking bij huid-schimmels heeft en daarbij pijnstillend en jeukverminderend is.

De olie van deze taaie boom is sterk lipofiel d.w.z. in vet oplosbaar en vetoplossend. Dat helpt niet alleen om diep in de huid te kunnen dringen om daar zijn werk te doen, maar dit is ook een onderdeel van de positieve werking tegen acné.

The National Center for Complementary and Integrative Health deed onderzoek naar de werking van Tea Tree op de huid en kwam tot de conclusie dat niet álle goede eigenschappen die aan Tea Tree worden toegeschreven kloppen, maar er zijn wel een aantal huidproblemen waarbij het verlichting en verbetering biedt, waaronder acné. 

Bij een studie werd bij de ene groep Trea Tree olie in een gel verwerkt en bij de andere niets. Deelnemers die de gel met Tea Tree gebruikten, olie bemerkten een vermindering en afname van heftigheid in acné.

Dit draagt bij aan de bevindingen van een eerder onderzoek waarbij matig acné werd behandeld met TeaTree Olie en Benzoyl Peroxide (het meest gebruikte (synthetische) middel tegen acné. Bij allebei de behandelingen werd de acné minder waarbij de Tea Tree Olie welliswaar langzamer werkte, maar wel minder bijwerkingen had.

Dan is de keuze snel gemaakt... aangezien Benzoyl Peroxide ook wordt gebruikt als initiator bij het maken van polymeren op basis van alkenen en om textiel mee te bleken..!

Wij gebruiken Tea Tree Oil in het Sea of Life Leave-in Mask en zien, bij regelmatig gebruik en in combinatie met een goede reiniging, goede resultaten in vermindering van acné in het algemeen en in de hevigheid van de huidontstekingen.