> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Blue monday? Spice it up!

Blue Monday... Officieel de meest deprimerende dag van het jaar?

Laat je niks aanpraten! Ondertussen is namelijk bekend geworden dat de formule van Arnall (bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall die beweerde een wetenschappelijke formule te hebben gevonden waaruit blijkt dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich neerslachtig of treurig voelen.) is uitgevonden door een PR-bureau in opdracht van een reisbureau. Om boekingen naar zonnige bestemmingen een boost te geven, gingen ze op zoek naar een psycholoog zijn naam aan deze Blue Monday wilde verbinden. 

Dusss... al bestaat het gelukkig niet, spice deze dag op met Nootmuskaat, Basilicum, Saffraan, Rozemarijn en Thijm, want daarmee help je je mentale weerstand, en dus je geluksgevoel een handje.

Kijk maar:
Een snufje nootmuskaat maakt vrolijk. Het bevat namelijk het stofje myristicine, dat in het lichaam wordt omgezet naar mmda. Let wel op dat je niet uitschiet, want van een theelepel kun je ‘high’-effecten ervaren en bij twee theelepels kun je een nootmuskaatvergiftiging oplopen.

Kaneel wordt door je lichaam omgezet in natriumbenzoaat, dit maakt je geest helder zodat je dingen beter kunt onthouden. 

Basilicum helpt je bij een betere vertering van zware gerechten en de geur maakt je vrolijk en ontspannen.

In de Oosterse geneeskunde wordt Saffraan beschouwd als het ‘gelukskruid’. Het zou helpen om milde depressies te bestrijden. Ook reguleert het de eetlust en kan daarom helpen bij eetstoornissen.

Rozemarijn heeft een verfrissend effect op de geest en bevordert de concentratie. (Tip: wordt wakker met onze Showercream met Rozemarijn)

De Engelsen borduurden takjes Thijm op symbolen die aan ridders werden gegeven om hun heldenmoed in de strijd te vergroten. De geur geeft namelijk een mentale oppepper.

Een aantal van deze kruiden vind je in de Herbal Showercream, Winter Showercream en Calendula Relief Rub.