> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

De effecten van suiker op de huid

Suiker zorgt voor rimpels?

Je leest het goed! Op jouw huid zullen sneller rimpels en fijne lijntjes ontstaan wanneer je suikerinname hoog is. Het is natuurlijk algemeen bekend dat suiker niet gezond is, maar het heeft ook effect op je huid. Suiker kan namelijk bijdragen aan huidveroudering door middel van glycatie. Glycatie betekent simpel gezegd een chemisch proces waarbij suikers zich binden aan eiwitten/vetten zonder de controle van een enzym. Dit kan als gevolg hebben dat het collageen en elastine beschadigd wordt. Dit zijn twee eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de elasticiteit en stevigheid van de huid. Wanneer suiker zich aan deze eiwitten bindt, verharden ze. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes, rimpels en een doffe(re) huid. Precies wat we niet willen dus! 

Suiker zorgt voor puistjes?

Ook dat nog eens? Jep. Suiker laat de bloedsuikerspiegel stijgen, wat de hormoonspiegels weer laat schommelen, waaronder die van testosteron en andere hormonen die de talgproductie en celgroei beïnvloeden. Door de schommelingen kunnen er puistjes ontstaan. Daarnaast bevordert suiker ontstekingen in het lichaam en kan het de samenstelling van de darmmicrobiota veranderen, wat beide kan leiden tot puistjes.

Het is wel duidelijk dat de inname van suiker niet veel goeds betekent voor je huid. Echter is het gebruik van suiker op de huid juist een aanrader! 

Suiker als huidverzorging

Rietsuiker werkt perfect als gezichtsscrub. Een bekend ingrediënt in huidverzorging 'Glycolzuur' komt zelfs uit rietsuiker. Rietsuiker heeft exfoliërende eigenschappen, verwijdert dode huidcellen en verbetert de doorbloeding van de huid. Een stralende, egale huid als gevolg! Natuurlijk meng je de suiker wel eerst met een olie. Dit kan kokos- of olijfolie zijn, maar je kunt ook een reinigende olie gebruiken voor een optimaal resultaat. Bijvoorbeeld onze 100% natuurlijke Calming Cleansing Oil. Scrubben maar! Na het scrubben is het hydrateren en verzorgen van je huid extra belangrijk. Hydrateer bijvoorbeeld met onze Hydrating Facemist en verzorg met de Moisture Miracle Oil