> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Doffe huid | Wat te doen?

Hoe ontstaat een doffe huid?

Word jij vaak wakker met een doffe huid? Dit is een veelvoorkomend probleem! Een doffe huid is het gevolg van ofwel gebrek aan hydratatie en exfoliatie van de huid, of bijvoorbeeld veel stress, slaaptekort en te weinig water drinken. En wist je dat je s'nachts vocht verliest door ademhaling en transpiratie? Wanneer je niet genoeg gedronken hebt gedurende de dag zal je huid er s'ochtends doffer en droger uitzien. De cellen van de huid worden continu vernieuwd vanuit de diepere huidlagen. De meeste dode huidcellen verdwijnen automatisch. Maar sommige blijven kleven waardoor het huidoppervlak rommelig wordt, wat zorgt voor een doffe uitstraling.

Wat te doen bij een doffe huid?

Tip 1 is: drink voldoende water! Daarnaast wil je je huid een handje helpen voor optimale resultaten. Hierbij zijn exfoliatie, hydratatie en een goede nachtverzorging de keyGebruik daarom regelmatig een (natuurlijke) exfoliant zoals onze Walnut Scrub! Daarnaast is het hydrateren geblazen.

Ga voor een vollere crème met extra hydraterende ingrediënten zoals: Jojoba olie, Vitamine C, Hyaluronzuur, Aloë Vera, Abrikozenpitolie, Macadamia olie, Zoete amandelolie of Sheabutter. We zetten hieronder onze favoriete redders in nood bij een doffe huid voor je op een rijtje!