> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Waarom iedereen natuurlijke deodorant zou moeten gebruiken


De oksels zijn een belangrijke uitgang voor onze gezondheid

Het gemiddelde cosmetica product bevat tegenwoordig belachelijk veel chemische stoffen. Hoe meer geur en hoe beter het schuimt, hoe fijner de gemiddelde consument dit vindt. Daar zijn helaas chemische stoffen voor nodig. Door het gebruik van shampoo, bodylotion, lippenbalsem of deodorant kun je op een dag met een hele hoop hormoonverstorende stoffen in aanraking komen. 

Met name bij deodorant zijn het aantal verstorende stoffen en de negatieve effecten daarvan heel groot. De dunne huid van je oksels is namelijk een plek zijn waar je huid stoffen van buitenaf extra makkelijk opneemt. De stoffen die je huid absorbeert kunnen in de bloedbaan, en vervolgens overal in het lichaam terecht komen. Door het gebruik van onnatuurlijke deodorants komen er heel veel slechte stoffen naar binnen, maar sluit je je oksels af om afvalstoffen naar buiten af te voeren. Waarom dit zo slecht is? De oksels zijn een belangrijke uitgang voor onze gezondheid. De lymfeklieren in de oksel maken je lichaam schoon doordat afvalstoffen je lichaam verlaten via de zweetklieren. Onder die afvalstoffen vallen ook alcohol, zout en zelfs cholesterol. Zweten is dus niet alleen om temperatuur te reguleren maar ook om andere detoxificatie systemen in het lichaam te ondersteunen. Wanneer je de oksels verstopt met onnatuurlijke deodorants wordt het proces van afvoeren van afvalstoffen verstoord

Negatieve effecten 

Veelvoorkomende gifstoffen in deo’s zijn: parabenen, synthetisch Aluminium, Propyleenglycol, Ftalaten en Triclosan (deze geurbestrijder is ook  geclassificeerd als pesticide)

Deodorants die heel erg lekker en sterk ruiken bevatten bijna altijd een of meerdere van deze stoffen en zijn dus een 'red flag'. Ze zorgen voor het irriteren van de dunne huid, verstoren van de huidflora, allergische reacties, uitdrogen van de huid, irritatie van de lymfeklieren en werken ook nog eens hormoon-verstorend!

Goed, het is denk ik niet nodig om je nog verder te overtuigen waarom je deze deodorants NIET zou moeten gebruiken. Laten we kijken waarom je WEL natuurlijke deodorants zou moeten gebruiken. 

AbbeyLAB 100% natuurlijke deodorant (met Aluin)

Zweet krijgt pas een nare geur wanneer het in contact komt met bacteriën op je huid. Onze natuurlijke Deodorant bevat Aluin, dit laat een dun, onzichtbaar en geurloos laagje achter op je huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de poriën van de huid licht samentrekken maar niet afgesloten worden zodat afvalstoffen er wel úít kunnen. Door de veranderde PH-waarde krijgen de bacteriën die de geur veroorzaken geen kans meer. Dus: géén zweetlucht, wel een gezonde afvoer van afvalstoffen! 

 

 

https://abbeylab.nl/collections/body/products/100-natuurlijke-deodorant