> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Voed jouw huid deze zomer!

We LOVE de zomer. Zon, blote voetjes, lange dagen buiten; heerlijk! Alleen je huid heeft in de zomer nogal wat te verduren. Ze wordt geroosterd in de brandende zon, gebleekt met chloor en uitgedroogd door wind, water en zout.  Daar komt nog bij dat ze natuurlijk een beschermende SPF nodig heeft, maar heel fijn zijn deze in de regel niet voor je huid omdat ze bol staan van parfum en andere synthetische ingrediënten en minerale oliën.

Ik (Edith) kreeg naarmate de zomer vorderde altijd hoe langer hoe meer vlekjes, plekjes en eczeem.. Ik ben dan ook apetrots dat wij producten hebben ontwikkeld die jouw huid helpen om zacht en soepel te blijven, 100% natuurlijk en boordevol pure ingrediënten die voeden in plaats van vullen zeg maar;-) 

Hieronder een aantal van de natuurlijke ingrediënten die we gebruiken in onze Summer Care Products:

Wortelolie

Wortelolie regenereert de huid, dit houdt in dat de huid er frisser uit gaat zien. Daarnaast bevordert het de talgproductie, wat het een uitstekende verzorging voor de droge, ruwe huid maakt. Wortelolie bevat een licht zonnefilter (maar gebruik in de volle zon ook altijd een SPF) en het stimuleert de bruining van de huid. Bij dagelijks gebruik zorgt de Caroteen in de olie voor een subtiel tintje.

Calendula

Calendula olie wordt gemaakt van de goudgele bloemen van de Calendulaplant. De gedroogde blaadjes van de bloem weken we op lage temperatuur in een basisolie, macereren heet dat, waardoor al het goeds van de plant langzaam wordt opgenomen in de olie.

Calendula staat al eeuwen bekend om zijn herstellende vermogen van de huid. Brand- en schaafwondjes, eczeem, extreem droge huid; het knapt allemaal op van Calendula. Ook bevat het antioxidanten die de doorbloeding naar het huidoppervlak stimuleren, waardoor de celstofwisseling verbetert en je huid gaat stralen. Fijne lijntjes vervagen, littekentjes en vlekjes verminderen en je teint knapt ervan op. Ook bij puistjes en zelfs acné is calendula een waardevol hulpmiddel. 

Roos

Rozenolie en rozenwater wordt al eeuwen gebruikt voor zijn goede eigenschappen die het heeft op de huid. In het oude Perzië werd het traditioneel gebruikt om de spijsvertering te verbeteren, als aromatherapie en voor huidverzorging.

Roos werkt verzachtend en helpt de natuurlijke balans van de talgproductie te herstellen. En het werkt versterkend, waardoor de huid gladder aanvoelt en beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Lavendel

Tja, waar is deze topper niet goed voor als het om huidverzorging gaat.. het is kalmerend, verzachtend, helpt tegen jeuk, heelt (brand)wonden, is anti-sceptisch en heeft een reinigende werking! Jouw eerste hulp dus in de zomer bij zonnebrand, zonne-allergie, droge huid en insectenbeten.

Geen toeval dus dat je al deze ingrediënten in de Summer Softening Balm, de Summer Shower Cream en de Summer Bodylotion vindt.

Enjoy the summer!