> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Help! Wat doe ik tegen een droge huid?

Waar komt die droge huid vandaan? (En belangrijker: hoe kom ik er vanaf?)

Onze huid heeft een natuurlijk beschermlaagje dat voornamelijk bestaat uit vetten. Als dit laagje beschadigt, verliest je huid water waardoor je een droge huid krijgt. Waardoor beschadigt dit beschermlaagje?

Gebruik van water en zeep(producten).

Water en zeep reinigen de huid, maar tegelijkertijd met het vuil spoelen ook je huidvetten door het putje. De huid verliest zijn natuurlijke beschermlaagje waardoor veel water wat in de huid zit ook wegspoelt. Bijna alle skincare reinigingsproducten bevatten een vorm van zeep en maken de huid dus wel schoon maar verslechteren tegelijker de conditie van de huid enorm. Een mooie, spoelen huid bevat namelijk (liefst zoveel mogelijk) water. Door de huid uitsluitend te reinigen met Cleansing Oil blijft het vetlaagje in stand en blijft het water in de huid.

Eczeem

Mensen met atopisch eczeem hebben in aanleg al een huidtype met een stoornis in de waterhuishouding waardoor de huid gemakkelijker uitdroogt. Door de bijkomend jeuk en het krabben gaat de huid makkelijk kapot. Ook ben je geneigd om te koelen met koud water waardoor de huid nog meer uitdroogt. Wij zetten onze Calendula Relief Rub altijd in de koelkast zodat het bij gebruik, naast kalmerend, ook lekker verkoelend is! De rozemarijn in deze creme heeft een antiseptische werking, waardoor de kleine ontstekinkjes, die ontstaan door het krabben, genezen.

Leeftijd

Het is inmiddels wel bekend dat de ouder wordende huid het vermogen verliest om water vast te houden. De oorzaak ligt in een achteruitgang in de functie van de opperhuid (dat beschermlaagje) en de lederhuid. Deze “schade” in de opperhuid en de lederhuid is onvermijdelijk doordat je huid elk jaar nou eenmaal een jaar langer is blootgesteld aan schadelijke omgevingsfactoren (zoals toxische stoffen en zonnestralen). Je helpt je huid echt niet met het smeren van crèmes die zelf ook boordevol synthetische rotzooi zitten. In de Skin Rescue 40+ zitten uitsluitend natuurlijke ingrediënten die geen wonderen beloven maar die de huid ondersteunen, oppeppen en in conditie houden. Rimpels zullen nooit verdwijnen door het gebruik van een crème, maar je huid kan er wel van gaan stralen!

En natuurlijk ook belangrijk: blijven hydrateren van binnen uit. Wij slepen overal onze theefles gevuld met gemberthee met ons mee;-)