> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Grow your own!

Waar de groene vingers van Wencke alles kunnen laten groeien, zijn eerdere pogingen van mij (Edith) tot het ontplooien van een moestuin jammerlijk mislukt. Maar zelf kruiden kweken, dat is is té gemakkelijk om niet te doen. Een vensterbank, klein richeltje op het balkon of stoep, een paar potten en wat potgrond, meer heb je niet nodig. O ja, en een beetje geduld, dat wel.

Okay, te beginnen met het zaad. Online vinden wij dit een heel fijn adresje: bakker.com , waar ze bijvoorbeeld kruiden-basispakketjes hebben, maar waar je ook helemaal los kunt gaan op alles wat met (moes)tuinieren te maken heeft. Is de kweker bij jou in de buurt open, dan is dat natuurlijk nóg leuker.

Zaaien
Elk klein bakje is prima om mee te starten, maar dit vonden we een vrij geniaal idee, wat ook echt prima werkt (mits je er een plateau onder zet tegen vochtplekken): Eierdozen als opkweekpotjes: Vul de gaatjes van een eierdoos met potgrond. Zaai de zaadjes volgens de instructies op de zakjes en voila, je eigen opkweekplateau!
De kruiden staan graag in de volle zon en als je ze iedere dag besproeit met een plantenspuit kun je binnen no-time over naar stap 2.

Overplanten
Ook hiervoor is elke pot prima om de jonge planten in over te planten, zolang hij maar in de zon staat en je de plantjes voldoende water geeft, maar wil je het iets grootser aanpakken en je hebt een stuk muur vrij is deze vertical herb-pallet-wall echt tof. Of ga aan de knutsel en maak deze geniale onderhoudsvriendelijke plastic flessen-kruidentuin

En dan oogsten
Niet alleen lekker die kruiden, maar hieronder ook nog even een kleine opsomming van welke kruiden waar goed voor zijn, los van de benefits op je huid; laat dat maar aan ons over;-)

Rozemarijn: Anti-stress, helpt haargroei, goed voor geheugen
Thijm: Mood booster, verzacht keelpijn, bevat vitamine A en C
Munt: goed voor de spijsvertering, helpt tegen hoofdpijn en misselijkheid
Basilicum: Anti-oxidant, goed voor aderen en immuunsysteem

Probeer deze producten met Rozemarijn eens: de Herbal Shower Cream en de Calendula Relief. Of verzacht schrale lippen en plekjes met de Balm met Kamille.