> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

De voordelen van lavendelolie

 Beste natuurlijke reinigende olie

Lavendelolie staat bekend om zijn vele voordelen voor de huid. Wij zijn dan ook niet voor niets fan van deze wonderolie. We gebruiken het bijvoorbeeld als basis van de Calming Cleansing Oil en de Herbal Facewash

Lees hier een paar van de voordelen van lavendelolie voor de huid:

  1. Kalmerende eigenschappen: Lavendelolie heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie op de huid, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem.

  2. Antimicrobiële werking: Lavendelolie heeft natuurlijke antimicrobiële eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het bestrijden van bacteriën en schimmels op de huid. Dit kan nuttig zijn bij de behandeling van acne en het voorkomen van huidinfecties.

  3. Cicatriserende eigenschappen: Lavendelolie kan helpen bij het verminderen van littekens en het bevorderen van de genezing van wondjes. Het heeft regeneratieve eigenschappen die de vorming van nieuwe huidcellen ondersteunen.

  4. Ontspannende aroma: Naast de directe voordelen voor de huid heeft lavendelolie een aangename geur die bekend staat om zijn ontspannende effecten. Het gebruik van lavendelolie in huidverzorgingsproducten of tijdens aromatherapie kan bijdragen aan een gevoel van ontspanning en kalmte.

  5. Antioxidantwerking: Lavendelolie bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen. Dit kan bijdragen aan de bescherming van de huid tegen schade door milieu-invloeden, zoals UV-straling en vervuiling.

  6. Evenwicht voor de vette huid: Lavendelolie kan helpen bij het reguleren van talgproductie, waardoor het gunstig kan zijn voor mensen met een vette huid. Het helpt de huid gehydrateerd te houden zonder overmatige olieproductie te stimuleren.

  7. Verlichting bij huidirritatie: Lavendelolie kan verlichting bieden bij verschillende vormen van huidirritatie, zoals insectenbeten of zonnebrand. Het heeft verzachtende eigenschappen die de huid kunnen kalmeren.