> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Over NordLAB


NordLAB is het Letse zusje van AbbeyLAB. De basis van alle NordLAB producten (de actieve ingrediënten) zijn, net als bij AbbeyLAB, bloemen en kruiden. Maar waar we voor AbbeyLAB deze ingrediënten voornamelijk uit Duitsland, Frankrijk en Hongarije halen, komen de bloemen en kruiden voor de NORDLAB producten van Baltische velden en bossen.

Het klimaat in de Baltische regio (Estland, Letland en Litouwen) is uniek. Ruiger en kouder dan bij ons, met korte maar gemiddeld mooie en zonnige zomers. Door deze korte zomers hebben de bloemen een kortere tijd om tot bloei te komen en de bijen minder tijd voor bestuiving. Planten worden hierdoor gedwongen om kort maar heel krachtig te bloeien. Dit levert hoge concentraties werkzame stof op in de oogsttijd en dus ook in onze producten. Dat merk je.

Alle producten van NORDLAB zijn Natural and Organic Certified volgens de internationale COSMOS standaard van ECOCERT Greenlife.

 

NordLAB producten worden niet en zullen ook nooit getest worden op dieren. Net als bij AbbeyLAB wordt elk product getest door een vrijwillig testpanel.

NordLAB producten zijn Vegan, behalve de producten die lanoline (wolvet) of bijenwas bevatten. Omdat onze producten allemaal ECOCERT gecertificeerd zijn ben je er wel van verzekerd dat deze ingredienten op een strict gereguleerde manier worden verkregen. Van schaap- en bijenhouderij tot de manier waarop de lanoline en bijenwas wordt vergaard, elke stap wordt bewaakt zodat de dieren absoluut niet geschaad worden.

Alle NORDLAB producten zijn 100% vrij van parabenen, minerale olien, siliconen, PEG, chemische UV filters, microplastics, synthetische parfums, kunstmatige kleurstoffen of andere dubieuze ingredienten. Geen abdijpoorten hier, maar net zo’n streng deurbeleid;-)