Waarom Wierookolie?

Waarom is wierook goed voor je huid?

Wat is Wierook Olie?

Wierook olie (Frankincense in het Engels) 'goes way back' als heilzaam middel om je huid te laten stralen. Deze essentiële olie wordt gewonnen uit gomhars van de Boswelia boom. Er worden kleine gaatjes in de boomschors geboord waar kleine druppeltjes hars uit komen. Deze druppeltjes worden gedroogd en vervolgens wordt de olie eruit gedistilleerd (maar 3 tot 5% van de hars is olie #monnikenwerk). Deze lichtgele olie heeft een fijne kruidige, houtachtige geur en het zoete, warme balsamico aroma stimuleert en verlevendigt de geest.

Het belangrijkste ingrediënt van Boswellia is AKBA (3-acetyl-11-ketobeta-boswellic-acid). Dit beperkt de enzymen die ontstekingen veroorzaken in het lichaam. Het ondersteunt de aanmaak van nieuwe huidcellen en helpt bij het verouderingsproces. Boswellia wordt ook wel de natuurlijke cortisone genoemd. Het vermindert huidirritaties en egaliseert de huid.
Mindfulness & balans

 

Wat zijn de voordelen van Wierookolie?

Al eeuwenlang speelt de geur van wierook een rol in de kapel van onze Abdij om in connectie met het hogere te komen. Geen wonder dat deze olie een gevoel van mindfulness en balans creëert. Brand een wierookstokje tijdens je yogapractice en je komt nét wat dieper in je oefening. De geur werkt bovendien verhelderend, waardoor het makkelijker is om in concentratie of meditatie te blijven.
 

Anti-aging van de huid

Wierook wordt al duizenden jaren gebruikt om de de huid te liften, tonen en verstrakken. Het stond bovenaan het lijstje van Cleopatra's top 3 van beautyproducts;-) De essentiële olie helpt rimpelvorming te vertragen, de poriën te verkleinen en de huid strak te houden. Wierook kan zelfs helpen om littekens minder zichtbaar te maken en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Geen verrassing dus dat wierook een belangrijk ingrediënt is in oze Skin Rescue 40+!