> Ga naar content
Gratis verzending in NL vanaf 49,- / EU vanaf 100,-
Plantpower duurt... één dag | voor 16u besteld = vandaag verzonden

Minerale olie versus plantaardige olie

Heb je recent nog een slokje benzine genomen? ?! Tuurlijk niet. Maar de kans dat je toch minerale olie binnen hebt gekregen is heel reëel. Je huid absorbeert namelijk binnen 30 seconden wat je erop smeert, en er zit minerale olie verwerkt in meer producten dan je weet.

Minerale olie is een 'bijvangst'product van aardolie producten zoals bijvoorbeeld benzine. Waarom zou je dat in godsnaam in huidverzorgingsproducten verwerken?? Omdat het spotgoedkoop is. Minerale olie kost zo'n 2% van de prijs van een gewone olijfolie. En die lage prijs, dat is de enige reden, want verder doet het namelijk niks voor je huid.

Het líjkt wel fijn voor je huid omdat producten met minerale olie een vettig laagje op je huid achterlaten waardoor deze even niet droog aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan vaseline, je kunt er zelfs een soort van 'verslaafd' aan raken; door dit laagje denkt je huid dat er genoeg talg is aangemaakt en stopt met de productie waardoor je huid droog wordt. Gevolg: weer smeren, nog minder talgaanmaak, nog droger... kortom een vicieuze cirkel. 

Nog een probleem van dit laagje minerale olie is dat het je huid ook afsluit waardoor afvalstoffen niet afgevoerd kunnen worden. De poriën raken verstopt wat leidt tot een onzuivere, onrustige huid of zelfs acné.

Dus is minerale olie slecht voor je huid? Niet in de zin dat het giftig of irriterend is. Maar het heeft ook geen positieve bijdrage aan de gezondheid van je huid. Sterker nog; het verstoort de natuurlijke functies van je huid en maakt dat je er steeds meer van nodig hebt.

Kiezen voor plantaardige producten helpt je lichaam om gezond te blijven. Je huid is je grootste orgaan, dus denk goed na wat je erop smeert, en onthoud: Een gezonde huid is een stralende huid!